Designul de interior modern ne plaseaza de multe ori in living-uri, dining-uri sau chiar dormitoare, elemente metalice cu aspect de obiect de arta, care in cele mai multe cazuri sunt realizate din inox. Grilaje, tevi, rafturi, vaze pentru flori, corpuri de iluminat, chiar si mobilier… toate dau dureri de cap gospodinelor.

Intr-adevar, situatia nu este la fel de grava ca in cazul robinetilor sau a oalelor, unde de la stropi de apa si abur, inoxul face cunostinta cu propria-i kryptonita. Inoxul se intretine periodic cu ajutorul unei solutii care sa il curete, dezinfecteze, fara a lasa insa urme sau dare. De asemenea, nu trebuie sa il zgarie sau sa ii afecteze frumoasa stralucire.

Evident, piata musteste de produse pentru curatat care mai de care mai eficiente sau performante. Putini stim insa ca la noi in bucarii exista niste mici supereroi, mult mai putin costisitori, care se pot dovedi la fel de eficienti in lupta cu inesteticele pete.

Va prezentam pe scurt cativa dintre ei:

  • bicarbonatul de sodiu dizolvat in apa pentru intretinere;
  • amestecul de apa calduta si otet;
  • zeama de lamaie;
  • detargentul de vase dizolvat in apa;
  • apa de gura, foarte buna pentru inlaturarea petelor de calcar;
  • chiar si pasta de dinti este foarte eficienta in cazul petelor de mancare mai vechi;
  • suc de rosii pentru indepartarea petelor de rugina

Un element important al procesului de curatare a inoxului este uscarea si stregerea suprafetelor. Daca nu faceti acest lucru, petele vor reaparea precum ciupercile dupa ploaie.

Ceea ce trebuie sa retinem este ca: petele mai vechi si dificile necesita solutii acide, pe cand curatirea de zi cu zi, sau asa zisa „intretinere”, se realizeaza simplu si usor cu solutii alcaline.

Dragi timisoreni, firmele ce asigura servicii de curatenie Timisoara vin in intampinarea problemelor „inoxului” cu solutii din ambele tabere, atat cele profesionale cat si cele „home-made”. Sfatul nostru este ca din cand in cand sa apelati la o asemenea firma de curatenie Timisoara, care va usureaza o munca migaloasa si solicitanta, lasandu-va mai mult timp pentru familie si prieteni. Tastati doar „curatenie Timisoara” intr-o pagina de Google si expertii va vor bate la usa inarmati pana in dinti.

foto: freepick.com

Nu sunt comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *