Din cele 24 de ore ale zilei, mai mult de 20 de ore le petrecem in spatii inchise, din care 8 – 10 ore la birou.
Aerul de interior este de la 10 pana la 100 de ori mai poluat decat cel exterior. Se pune astfel intrebarea cum transformam aerul din interior intr-un aer sanatos? Se pot folosi purificatoare de aer, incorporate sistemelor de ventilatie, aerosoli chimici sau, mai simplu, niste plante.

 

Studiile au demonstrat ca plantele au proprietati depoluante si sunt foarte eficiente in curatarea aerului. Exista cel putin 38 de specii de plante recunoscute pentru proprietatea lor de a curata aerul din birou.

Frunzele absorb diferitele substante toxice, dar si vapori de apa si elimina oxigen. Agentii poluanti sunt transportati la radacina plantei si eliminati in pamant, unde microorganismele din sol le descopun, in elementele chimice componente.

Cele mai eficiente plante

  • Yucca este una dintre cele mai eficiente plante pentru indepartarea impuritatilor din aer. Este si foarte decorativa prin aspectul ei exotic.
  • Feriga este si ea o adevarata uzina de filtrare si curatare a aerului. Absoarbe eficient vaporii de apa si este mare amatoare de praf.
  • Azaleea este foarte eficienta in eliminarea amoniacului, care se gaseste in toti degresantii si produsele de curatare, de unde se evapora in aerul din casa.
  • Voalul miresei este o planta campion. Elimina mari cantitati de monoxind de carbon si alergeni. Se simte bine aproape in orice fel de mediu si are o singura pretentie, apa.
  • Ficusul are pe langa aspect si calitatea de a neutraliza cele mai raspandite substante toxice din casa.
  • Fitodendronul este un burete pentru toxicele din aer. In plus este foarte potrivit pentru camerele calduroase si uscate, pentru ca are capacitatea de a mentine la valori normale si, implicit, agreabile pentru organsim, concentratia vaporilor de apa din aer.
  • Iedera are marea calitate de a se simti bine in camere intunecoase si foarte intunecoase. Traieste practic cu o raza de lumina si multa apa. In plus, curata aerul cu o eficienta pe care oamenii si filtrele create de ei nu au atins-o.

Nu sunt comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *