Multi dintre noi stim foarte bine ca partea mentinerii curateniei este in realitate mult mai istovitoare decat curatenia propriu-zisa. Cu toate acestea, exista case care arata mereu ca scoase din pagini de revista. Nu tu praf, nu tu haine aruncate pe scaune, nu tu aer inchis sau vase nespalate in chiuveta.

O sa spuneti ca proprietarii au cu singuranta o firma de curatenie care se ocupa de asta… Si este posibil sa aveti dreptate pentru circa 5% din cazuri. Dar, ce-ar fi sa va spunem ca exista cateva modalitati prin care si casa dumneavoastra poate arata mereu aproape impecabil? Spunem „aproape” ca sa nu ridicam stacheta prea sus, totusi…

1. Fa ordine in bucatarie inainte de culcare. Stim, suna a munca de Sisif, in special dupa o zi istovitoare la locul de munca. Dar este un efort care are beneficii imediate, atat pentru bucatarie cat si pentru starea ta de spirit. In plus, farfuriile murdare lasate peste noapte in chiuveta pot capata mirosuri neplacute, care sa-ti distruga mult asteptatul moment al savurarii cafelei de dimineata.

2. Spala vasele murdare dupa fiecare masa. Sau invata-ti membrii familiei sa-si spele fiecare in mod individual vesela folosita de-a lungul zilei. In felul acesta, nimeni nu va trebui sa-si petreaca jumatate de ora din viata incercand sa-si faca loc printre maldare interminabile de vase nespalate.

3. Fa ordine in baie inainte de culcare. Inaintea dusului de seara, ai grija sa cureti WC-ul si chiuveta si sa pui in ordine toate produsele personale, astfel incat dimineata sa le gasesasca pe fiecare la locul sau, oferindu-ti mai multa eficienta in folosirea timpului.

4. Fa patul inainte sa pleci de acasa. Desi exista niste guri care spun ca lenjeria trebuie expusa la aer si soare mai multe ore pe zi pentru eliminarea acarienilor, pretul este un dormitor guvernat de haos si anarhie. Mai bine rezerva-ti saptamanal jumatate de ora in care sa cureti salteaua patului cu bicarbonat de sodiu alimentar… Face minuni in lupta cu acarienii si nu numai!

5. Pregateste tinuta pentru a doua zi de cu seara. Dimineata este scurta si intensa, asa ca fa-ti un pustiu de bine si gandeste-ti de cu seara tinuta pentru a doua zi. Este singura metoda prin care reusim sa evitam in mod eficient hainele aruncate pe jos, pe pat sau pe scaune…

6. Lasa un geam rabatat inainte sa pleci de acasa. Aerul curat joaca un rol esential in aspectul casei, facand diferenta intre imbacsit si proaspat. Nu este greu (dar doar daca vremea permite) sa lasati un geam rabatat si toate usile camerelor deschise. Ideal ar fi sa fie chiar doua ferestre deschise, pentru a se crea un curent care sa improspateze intreaga locuinta.

V-am enumerat doar cateva dintre sfaturile practice menite sa mentina ordinea intr-o casa. Pana la urma, fiecare dintre noi isi poate face propriul plan de bataie, personalizat pe nevoile si prioritatile individuale. Important este sa realizam ca avem nevoie de un plan! Si la fel de important este sa stim cand sa predam armele si sa apelam la o firma specializata de curatenie Timisoara.

Este un prilej minunat de a da un „refresh” si un „restart”.

Nu sunt comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *